Malta Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler

MALTA ÖĞRENCİ VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER


  • Okunaklı Roma alfabesi ile usulüne uygun bir şekilde doldurulmuş ve imzalanmış bir adet vize başvuru formu ( İngilizce ya da Türkçe )
  • Vizenin sona ermesinden sonra en az 3 ay geçerlilik süresine ve en az 2 boş sayfası bulunan geçerli bir pasaport
  • Pasaportun bir adet kopyası
  • Vize başvuru ücreti 60 € ( Öğrenci Belgesi olan adaylar için ücretsiz )
  • Malta Vize merkezi hizmet ücreti: 30 €
  • Kargo Masrafı 10 €
  • Açık bir arkaplana sahip yakın bir zamanda çekilmiş pasaport boyutlarında 2 adet fotoğraf (Baş çerçevenin tam ortasında olmak üzere 35mm x 45 mm )
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Schengen bölgesinde tüm seyahati kapsayan otel rezervasyon onay/onayları . Ev sahibi ile birlikte kalma durumunda, Baş konsoslosluk tarafından belirlenen format kullanılarak yasal / noter onaylı /davet mektubu,daveti yapan ev sahibinin kimlik belgesinin bir kopyası
  • Onaylı uçak bileti. Biletlerin sunulması durumunda biletin bir kopyası saklanmalıdır.
  • En az 30.000 € teminata sahip tüm Schengen üye ülkelerindeki geri dönüş ve acil durum tıbbi / hastane masrafları kapsayan istenen vizenin konaklama / geçerlilik süresi boyunca geçerli olacak bir seyahat sigortası poliçesi
  • Ders detayları ve süresini gösteren, kuruluşun mührünü ve okul yöneticisinin imzasını taşıyan Malta Eğitim Kuruluşundan kabul mektubunun aslı
  • Ödemenin yapıldığını onaylayan kuruluştan makbuz
  • Yeterli ve düzenli kişisel finansal geliri kanıtlayan belge ( banka beyanları ya da kredi kartında kullanılabillir kredi beyanı,konaklama süresi boyunca başvuru sahibinin tüm finansal teminatını kabul eden ev sahibi kuruluşun mektubu)
  • Başvuru sahibinin herhangi bir geçim aracına sahip olmaması durumunda, Malta Başkonsolosluğunun belirlediği format kullanarak okul ve konaklama masrafları dışında,Malta’daki masraflarını ödeyeceklerini onaylayan ebeveynler ya da yakın arkadaşlardan noter onaylı mektup,Ebeveynlerin mali durumlarını kanıtlayan belge. ( istihdam belgeleri,,banka hesapları vs .)

Reşit olmayanlar için ( 18 yaş altı ) :

  • Gayrireşitin doğum belgesi
  • Ebeveynlerin yasal vasi/vasilerinin noterli yetki belgeleri
  • Geçim aracının yeterliliğini kanıtlayan belge
  • Ebeveynlerinin,yasal vasilerinin nüfus cüzdanlarının kopyaları. Vasi durumunda yetkiyi kanıtlayan belge
  • Çalışanlar için: faaliyet belgesi,ticari sicil gazetesi/Resmi Gazete,vergi levhası,imza sirküleri ve çalışma durumunu ve işe alım tarihini gösteren yakın zamanlarda alınmış mühürlü çalışma belgesi ( şirketin antetli kağıdına ) ,son  üç aya ait maaş bordrosu ve son altı aya ait SSK bildirgesi gibi işverene ait belgelerin asılları ve kopyaları
  • İşadamları/serbest çalışanlar için : Faaliyet belgesi,ticari sicil gazetesi/Resmi gazette,vergi levhası imza sirküleri ve son altı aya ait SSK ödemeleri gibi şirkete ait belgelerin asılları ve kopyaları
  • Emekliler için : Emekli kartı ve son 6 ayını banka hesaplarının özeti ve mevcut ise diğer geçim araçları
  • Geçerli öğrenci kartı ve durumlarını onaylayan okul/kolej/üniversiteden yakın zamanlara ait bir öğrenim sertifikası / onayı ( başvuru sahibinin herhangi bir vize harcı ödemeden başvuru yapabilmesi için)
  • Türk vatandaşı olmayanlar için : dönüşten sonar en az 3 ay geçerli oturma izni

 

Bize ulaşmak ve fırsatlardan haberdar olmak için bizi takip edin



Güncel Haberler
Work and Travel
01