Kanada Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler


ÖNEMLİ:

  1. Gidilecek olan kurs altı aydan kısa bir süre içinde tamamlanacaksa öğrenci izni yerine ziyaretçi vizesi (Temporary Resident Visa) alınması yeterlidir.
  2. Başvurulan kurs altı ay ya da daha kısa bir süre içinse fakat sonradan başka bir programa devam etmeyi düşünüyorsanız Kanada’ya gitmeden önce öğrenci izni  ( Study Permit Visa )  alınması gerekir. Bu sayede Kanada’da iken oradaki kalış süresi uzatılabilir.

BAŞVURU:

  1. Başvuru posta yoluyla, yazılı yetki verdiğiniz bir tanıdığınızın getirmesi veya şahsen Ankara’daki Elçiliğe teslim edilerek yapılabilir. Başvurular Cuma hariç hafta içi her gün 09:00 – 10:30 arasında kabul edilir.
  2. Öğrencilerin planlanan başlangıç tarihinden 1,5-2 ay önce başvurmaları tavsiye edilir.
  3. Eğer ziyaretçi için başvuruluyorsa işlemler 6 hafta sürecek gibi düşünülmelidir. TC vatandaşları için başvuru aynı gün içinde sonuçlandırılmaya çalışılır.

BAŞVURU ÜCRETİ :

  1. Öğrenci izni için vize başvuru ücreti: 125 Kanada Dolarıdır.
  2. Ziyaretçi vizesi için başvuru ücreti:Tek girişli vize – 75 Kanada Doları
  3. Çok girişli vize – 150 Kanada Doları
  • En az 6 ay geçerli pasaport ( Eğer varsa eski pasaportlar )
  • Vize başvuru formları. Bu formlar Armada Grandee tarafından temin edilecek ve doldurulması sırasında eğitim danışmanlarımız size yardımcı olacaktır. ( 18 yaşından büyük herkes için “Additional Family Information”)
  • Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf.
  • Vize başvuru ücreti: Vize başvuru ücretinin yatırıldığını gösteren Garanti Bankası dekontu
  • Okul kabul belgesi: Gideceğiniz eğitim kuruluşundan alınmış olan; program bedelini, nerede kalacağınızı, konaklamanızın bedelini, haftada kaç saat ders alacağınızı ve programınızın hangi tarihler arasında olacağını gösterir kabul belgesi. Bu belge Armada Gandee tarafından eklenecektir.
  • Okul, konaklama ve diğer masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösteren maddi destek bilgileri. ( Kişi başına ve eğitim yılı başına 10,000 Kanada Doları. )
  • Kendinize ya da eğitim masraflarını karşılayacak olan kişiye ait maaş bordrosu, hizmet süresi, sosyal sigorta kayıt bilgilerini içeren çalışma belgesi, ticari sicil kaydı, vergi levhası, son bir yıl içindeki banka dökümleri
  • Tapularınız, araba ruhsatları ve kredi kartlarının fotokopisi
  • Çalışma saatleri içinde ulaşılabilecek telefon numaraları
  • Eğer şu anda başka bir ülkede ikamet ediyorsanız ve Öğrenci izni ya da geçici oturma izniniz varsa vize durumunuzu gösteren evrağın bir fotokopisi
  • Kanada’da seçtiğiniz okulun meslek ve hayatınızın hedeflerine uygunluğunu dile getiren ve Kanada sonrası için yaptığınız planları açıklayan bir niyet mektubu.(İngilizce )
  • Ziyaretçi vizesi ise ziyaretin amacını açıklayan bilgi (İngilizce )
  • Kendi başına seyahat edecek 18 yaşından küçük çocuklar için noterde hazırlanmış anne, baba ve Kanada’da çocuğun mesuliyetini üstlenen kişi tarafından imzalanmış belge.
  • Hala öğrenciyseniz; Diploma veya öğrenci belgesi, transkript. Eğer Türkiye’de bir dil kursuna gittiyseniz oradan alınmış bir mektup. Varsa sertifikalar.
  • Çalışıyorsanız, işyerinizden izin mektubu ve dönüşte aynı işyerinde çalışacaksanız referans mektubu, son 3 ayın maaş ve sigorta bilgileri, işe giriş bildirgesi.
  • Savcılıktan sabıkası olmadığına dair iyi hal kağıdı
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Askerliğinizi yaptıysanız tamamladığınıza dair terhis belgesi
  • Evli iseniz; Evlilik Cüzdanı, eşinizin ve çocuklarınızın kimlik fotokopileri
  • Eski işverenlerden, öğretmenlerden alınmış referans mektupları

 

Vize işlemlerinizin daha hızlı sonuçlanabilmesi için, evraklarınızın ingilizceye çevrilmesi önerilir.

HAZIRLAMIŞ OLDUĞUNUZ TÜM VİZE BELGELERİ, VİZE GÖRÜSMENİZDEN EN AZ 3 GÜN ÖNCE DANIŞMANINIZ TARAFINDAN KONTROL EDiLMELiDiR.

 

Bize ulaşmak ve fırsatlardan haberdar olmak için bizi takip edin



Güncel Haberler
Work and Travel
01